Menu

Pakuotės, naudojamos maistui į namus, yra tarsi indai – jos turi būti praktiškos ir estetiškos, taip pat atitikti Jūsų baro arba restorano stilių. Sumanus maisto ruošėjas pasirūpina, kad jos būtų ne tik funkcionalios, bet ir ekonomiškos, elegantiškos, biologiškai skaidžios.

Dėžutės, kuriose maistas išlieka šiltas

Populiariausi putų polistirolo ir plastiko indai buvo uždrausti pagal vadinamąją „vienkartinių plastiko gaminių direktyvą“. Galite juos naudoti iki 2021 m. Liepos 3 d., Jei jų vis dar turite sandėlyje. Priešingu atveju geriausia rinktis biologiškai skaidomas alternatyvas.

Kokios ekologiškos plastikinių pakuočių alternatyvos yra rinkoje?

PLA dėžutės išsinešamam maistui

PLA dėžutės išsinešamam maistui

Nors jos pagamintos iš biologiškai skaidžios medžiagos, tokios kaip kukurūzų arba kviečių krakmolas, yra tokios pat funkcionalios, kaip ir pagamintos iš įprasto plastiko.

Jų yra įvairių formų ir dydžių: apvalios arba stačiakampės, su skyreliais arba be jų; dubenėlių arba indelių su dangteliu pavidalo; sušių dėžutės.

Cukranendrių pluošto dėžutės išsinešamam maistui

Cukranendrių pluošto dėžutės išsinešamam maistui

Brangiau kainuojantis pasirinkimas yra bagasa – cukranendrių išspaudos, liekančios po to, kai išspaudžiamos jų sultys cukraus gamybos procese. Tai yra vienos ekologiškiausių pakuočių – gamyboje susidarantis šalutinis produktas kitaip nebūtų panaudotas ir būtų pašalintas kaip atliekos.

Galite rinktis maisto dėžutes su skyriais arba be jų iš cukranendrių pluošto arba kitokias pakuotes su jas gerai uždarančiais PLA dangteliais. Taip pat yra padėklų, įvairių dydžių dubenėlių ir puodelių sriuboms bei gėrimams – galite rasti pakuotę pagal savo poreikius.

Kartoninės dėžutės maistui

Kartoninės dėžutės maistui

Kainos požiūriu jos yra tinkama alternatyva mažiau ekologiškoms dėžutėms. Dėžutės yra baltos arba rudos, pastarosios laikomos ekologiškesnėmis. Jų yra įvairių formų ir dydžių: pietų ir kitokios dėžutės, puodeliai, dubenėliai sriuboms, dėžutės makaronams, specialios dėžutės bulvytėms, suvožtiniams arba tortilijoms.

Nepamirškite, kad pritaikydami dėžutes galite parodyti savo kūrybiškumą: ta pati dėžutė gali būti naudojama įvairiais tikslais. Geras pavyzdys galėtų būti sušių padėkliukai su skaidriais dangteliais – jie puikiai tinka ir užkandžiams, sūriams bei šaltiems patiekalams, pjaustomiems mažais gabaliukais, pvz., kokia nors proga.

Hermetiškos dėžutės maistui išsinešimui

Maistas, tiekiamas hermetiškose dėžutėse, ilgiau išlieka šiltas, ir atskiri ingredientai gali būti dedami į atskirus skyrelius, dėl to jie nesusimaišys. Todėl vis daugiau virtuvės meistrų perkasi hermetiškas dėžutes.

Jų rinkoje yra kelių rūšių ir tai, kokią rankomis pripildomą ir užtaisomą dėžutę galite pasirinkti, priklauso nuo to, kiek pinigų tam galite skirti. Atsižvelkite į tai, kad maistas pašildomas per ne ilgiau kaip 10 minučių, o pakuotės uždaromos per 2 arba 3 sekundes.

Kai perkate hermetiškų pakuočių sandarinimo įrenginį, atkreipkite dėmesį į tai, kelių rūšių sandarinimo įtaisai yra pridėti. Paprastai yra vienas, kitus reikia pirkti atskirai.

Taip pat galite naudoti hermetiškus padėkliukus ir dangtelius, o ne plėvelę – tokia pakuotė atrodys elegantiškiau, pigiau kainuos, greičiau supakuosite maistą. Pakuotės su dangteliais yra saugesnės tiekiant sriubą, padažą, jas galima dėti vieną ant kitos transportuojant.

Ypatingesnė pakuotė, skirta maistui išsinešti, yra stiklainiukai arba vakuuminiai maišeliai.

Dominuojant tradicinėms pakuotėms, rinkoje dabar siūloma įdomių sprendimų, kurie apskritai gali pakeisti supratimą, kaip gali būti pristatomas maistas.

  1. Stiklainiukai – naudokite juos patiekalams, kuriuos klientai pašildys namuose, tiekti, taip pat paskatinkite juos pačius pasigaminti konservuoto maisto, pvz., prie nurodymų, kaip pašildyti, pridėdami įdomų receptą. Taip restoranai, siekiantys, kad susidarytų „nulis atliekų“, sugeba praktiškai tai pasiekti.
  2. Pačių klientų indai – vis daugiau restoranų skatina klientus atsinešti savo indus, kai ateina pasiimti užsisakyto išsinešamo maisto. Kad paskatintumėte naudotis tokia paslauga, taikykite nuolaidas.
  3. Vakuuminiai maišeliai maistui – tokie maišeliai puikiai tinka norint išlaikyti kuo aukščiausią pristatomo maisto kokybę. Turite būtinai juos informuoti apie šį naują sprendimą ir įrodyti, kad jis turi pranašumų, pvz., išlaikoma patiekalų maistinė vertė, išlieka geresnė mėsos tekstūra. Būtina pridėti nurodymus, kaip šildyti patiekalus, supakuotus naudojant vakuuminius maišelius.
  4. Aliumininiai padėklai puikiai tinka maistui, kepamam ant grotelių. Išdėstykite paruoštą maistą, keptą ant grotelių, ir užsandarinkite hermetiškoje pakuotėje. Pridėkite reikiamus nurodymus.

Dar viena naujiena – maitinimo srityje laukia dar viena revoliucija, susijusi su pakuotėmis. Maisto pramonėje jau žinomos „aktyviosios“ pakuotės, kuriose maistas ilgą laiką išlieka šiltas arba net, esant reikalui, pašildomas. Vis dažniau išgirstame apie „išmaniąsias“ pakuotes, kurios gali informuoti apie juose esančio patiekalo ypatumus. Tikimės, kad pažangūs sprendimai greitai bus įdiegti ir taps standartiniai maitinimo įstaigose.

Sriubos indai, naudojami maitinimo įstaigose

Anksčiau populiariausi sriubų pristatymo variantai buvo putų polistirolas arba plastikiniai dubenys. Dabar jas reikia pakeisti ekologiškesnėmis alternatyvomis, tokiomis kaip bioplastikas.

Popieriniai puodeliai, kurie yra ekologiškoms medžiagoms būdingų spalvų, yra ypač populiarūs. Kietuosius ingredientus, pvz., skrebučius, kukurūzų traškučius, kurių beriama į sriubą, patiekite atskiroje pakuotėje, kad kartu nesutrokštų.

Dviejų atskirų indelių reikia ramenui (japoniškai sriubai): didesnio indelio – kietiesiems ingredientams, mažesnio – sultiniui. Tada ir ingredientų savybės išlieka, ir sultinys neišsilieja.

Greitojo maisto, skirto išsinešti, dėžutės

Greitojo maisto rinkos segmentas yra tas, kuriame naudojamos įvairiausios dėžutės, – kiekvienam patiekalui yra speciali dėžutė.

Pica

Pica

Picerijos naudoja įvairių dydžių picos dėžes, po picomis klojamas popierius arba aliuminio folija, kitoks pagrindas.

Burgerija

Burgerija

Suvožtinius restoranai tiekia putplasčio, PLA arba cukranendrių pluošto pakuotėse. Tačiau populiariausios yra popierinės suvožtinių dėžutės, jos gali būti išskleistos ir naudojamos kaip padėklas.

Kad suvožtiniai ne taip greitai atvėstų, galima suvynioti į folija padengtą pergamentą arba įvynioti specialiai numatytu būdu.

Makaronų

Makaronų

Makaronų dėžutės yra tokio stiliaus, kokiose pardavinėjamas maistas gatvėje, – ir naudojamos ne tik kiniškiems makaronams sudėti. Rinkitės tokius, kurie atsidarius atrodo kaip dubenėlis arba padėklas.

Tortilijos

Tortilijos

Tortilijos paprastai būna aliuminio folijoje. Jeigu norite jas patiekti prašmatniau, naudokite specialias popierines dėžutes.

Prekių ženklais paženklintos dėžutės išsinešamam maistui

Dėžutės reikalingos ne tik tam, kad apsaugotų maistą, jos gali klientui teikti informaciją. Kas tinka, norint, kad maišeliai ir dėžutės būtų pritaikyti ir šiuo požiūriu?

  1. Jūsų logotipas bus tikras profesionalų sprendimas, populiarinsite savo prekių ženklą.
  2. Nurodymai, kaip pašildyti.
  3. Brošiūra, skirta naujiems arba sezoniniams pasiūlymams.
  4. Nuolaidų kuponai, kuriuos galima naudoti kitam užsakymui.
  5. Patarimai, kaip panaudoti arba atiduoti perdirbti pakuotę.
  6. Padėkojimas – klientus gali džiuginti ir paprasčiausias užrašas ant dėžutės: „Dėkojame“ arba „Skanaus!“

Pakuotė yra svarbu!

Geroje pakuotėje maistas išsinešimui išlieka šiltas, ingredientai nesusimaišo, o padažai ir skysčiai neišsilieja ir neišteka, taip pat ji atrodo tvarkingai ir yra ekologiška. Taip mano dauguma klientų.

Jeigu negalite pateisinti visų jų lūkesčių – labai nesigraužkite. Visų svarbiausia yra pats maistas, jis turi gerai atrodyti ir būti tinkamos temperatūros. Turėdami lėšų, galite investuoti į estetiškesnes ir ekologiškesnes pakuotes. Ir tai tikrai atsipirks.